16 marraskuun, 2023

Taloushallintofoorumi 2023: Työ vaatii aivoiltamme jatkuvasti enemmän

Tämän vuoden upea tapahtuma kokosi yli sata kiinteistöalan taloushallinnon asiantuntijaa mielenkiintoisen ohjelman pariin 15.-16.11.2023 Tampereelle.

Taloushallintofoorumin avauksessa koulutuspäällikkömme Tero Salmelin ja Suomen Kiinteistöliiton talous- ja veroasiantuntija Juho Järvinen kertoivat ohjelman suunnittelua ohjanneen vahvasti toimintaympäristöömme vaikuttavat teemat. Kiinteistöalan poikkeuksellinen markkinatilanne, vastuullisuus ja verotus ovat esillä, kuten myös näkökulmat maailman ja kotimaan talouteen.

Suomen pankin rahapolitiikka- ja tutkimusosaston osastopäällikkö Juha Kilponen toi puheenvuorossaan esille myös pieniä viitteitä positiivisista pilkahduksista taloudessa, tummien pilvien lomassa.

Juho Järvisen osuudessa pohdittiin kansantalouden isoja muutoksia sekä tulevaisuuden ennakoinnin haasteita. ”Hallitusohjelman vaikutuksista kiinteistöveron vaikutukset tulevat olemaan kohtuullisia kiinteistön omistajille. Monissa kirjauksissa on vielä tulkinnanvaraa ja lopulta toteutus ratkaisee.”, Järvinen sanoo. ”Hallitusohjelma on taloyhtiöiden kannalta monella tapaa suotuisa mutta ei ongelmatonkaan”, hän kiteytti tulevia vaikutuksia.

Digitaalinen maailma -aivot ja työ

Joudumme kohtaamaan työssämme monenlaisia haasteita ja ohjelmassa käsiteltiinkin tärkeänä osana hyvinvointia ja omaa jaksamista tämän hetken työelämässä.

Helsingin yliopiston aivotutkija Katri Saarikivi kertoi Taloushallintofoorumin puheenvuorossaan digitaalisen maailman tuomasta muutoksesta aivojen ja työn kuormituksessa.

Teknologia on pysyvästi läsnä työssämme. Ulkoistamme työmuistiamme koneelle ja sujuvoitamme arkeamme, mutta samalla se tekee meistä entistä enemmän riippuvaisia teknologiasta. Pyrimme tällä keventämään mielen kuormitusta, mutta samalla digitaalisten ärsykkeiden määrä on kasvaa jatkuvasti.

Mitä voimme tehdä, jotta jaksaisimme paremmin? ”Pienikin hyvä hetki itselle ja omalle mielelle auttaa jo. Kuormittuneelta mieleltä ei pidä vaatia liikaa.”, Saarikivi tiivisti meille jokaiselle sopivan neuvon.

Taloushallintofoorumi 2023 tarjosi jälleen paljon asiaa ja työkaluja omaan työhön ja jaksamiseen. Seuraavan kerran kohtaamme näissä merkeissä 19.-20.11.2024!

*****

Osallistu keskusteluun ja tunnelmaan #taloushallintofoorumi2023

« takaisin edlliselle sivulle