23 elokuun, 2023

Ajankohtaisia puheenvuoroja myös substanssin ulkopuolta

Kiinkon Taloushallintofoorumi tarjoaa puheenvuoroja myös substanssin ulkopuolta. Tänä vuonna kuulemme aivotutkija Katri Saarikiven puheenvuoron 15.11. klo 12.00:

Mikä on empatian merkitys digitaalisessa vuorovaikutuksessa? Osaammeko empaattisesti reagoida toisiimme digitaalisesti?

Aivotutkija Katri Saarikivi on erikoistunut tutkimaan aivojen mekanismeja, jotka muun muassa vaikuttavat empatiaan ja hyvään vuorovaikutukseen. Katri auttaa organisaatioita ymmärtämään, millaisia vuorovaikutuskokemuksia kohtaamisissa on ja kuinka tärkeässä roolissa ne ovat ihmisten välisten suhteiden luomisessa. ”Työ vaatii aivoiltamme jatkuvasti enemmän. Laadukas ajattelu lepää puolestaan aivojen hyvinvoinnin varassa – pidetään huolta tärkeimmästä pääomastamme!” Tutkimuksiin nojaten Katri puhuu empatian ja vuorovaikutuksen merkityksestä yhteisöllisyyteen painottaen erityisesti niitä kohtaamisia, jotka tapahtuvat digitaalisesti.

Katrilla on työyhteisöille ajankohtaista ja painavaa asiaa. Empatian merkitys ei katoa, vaikka kohtaamiset digitalisoituvat, päinvastoin. Saarikivi puhuu vuorovaikutuksen ja empatian merkityksestä digitalisoituvissa kohtaamisessa. Tekoäly auttaa tehostamaan töitä ja prosesseja, mutta empatiaa ja vuorovaikutusta ne eivät pysty korvaamaan.

– Yhteistyö vaatii empatiaa. Tulevaisuudessa ihmisaivoja tarvitaan juuri kontekstin ymmärtämiseen, niiden tilannesidonnaisten asioiden ja toisten ihmisten ymmärtämiseen.  Empatiaa tarvitaan, kun halutaan ennustaa ja ymmärtää paremmin asiakkaan käyttäytymistä. Me tarvitsemme empatiaa, koska työn ytimessä on aina ihminen.

Katri Saarikivi

Tutustu koko ohjelmaan ja ilmoittaudu mukaan!

 

 

« takaisin edlliselle sivulle