9 elokuun, 2022

Taloushallintofoorumissa syvennytään kirjanpidon, tilinpäätöksen ja verotuksen ajankohtaisasioihin

Taloushallintofoorumin toisena päivänä syvennytään eri teemoihin mielenkiintoisten rinnakkaisohjelmien kautta. Kirjanpitoon, tilinpäätökseen ja verotukseen keskittyvässä rinnakkaisohjelmassa on luvassa kolme kiinnostavaa esitystä, jotka ovat erityisen ajankohtaisia syksyllä, kun tilinpäätöskausi lähestyy.

Kiinteistösijoittajan alv-asema ja pysäköinnin arvonlisäverotus
Veroasiantuntija Marko Ojala, KPMG Oy, käy läpi kiinteistöjen arvonlisäverotuksen ajankohtaiset ilmiöt. Erityisesti nyt kohonneiden kustannusten aikana kiinteistösijoittajia kiinnostaa heidän alv-asema ja vähennysoikeudet, joihin pääset perehtymään Ojalan esityksen aikana. Pysäköinnin arvonlisäverotus ei ole ollut selkeää ja Ojala avaakin uusimpia tulkintoja paikoitustoiminnan arvonlisäverotuksesta.

Tilikauden päättymisen jälkeiset asiat
Vuoden vaihteen jälkeen useassa taloyhtiössä päättyy tilikausi. KHT, hallintotieteiden tohtori Jaakko Rönkkö, Revisium Oy, selkeyttää mitä asioita tilikauden päättymisen jälkeen tulee huomioida laatimishetken ja tilikauden päättymispäivän välisen ajanjakson ajalta, miten muutoksia on arvostuksissa ja millainen tarpeita liitetietoinformaation tulee täyttää.

Ajankohtaiskatsaus KILAn lausuntoihin
Kiinteistöliiton talous- ja veroasiantuntija Juho Järvisen esityksestä saat kattauksen Kirjanpitolautakunnan viimeisimpiä lausuntoja sekä uusia yleisohjeita, jotka tulee ottaa huomioon asunto-osakeyhtiöiden tai kiinteistöosakeyhtiöiden kirjanpidossa.

Tutustu Taloushallintofoorumin kattavaan ohjelmaan kokonaisuudessaan täältä. Voit valita oman ohjelmapolkusi yhteisistä ja eri teemojen rinnakkaisohjelmista. Taloushallintofoorumissa tavataan!

« takaisin edlliselle sivulle