3 kesäkuun, 2021

Taloushallintofoorumin kiinnostavimmat aiheet isännöitsijöille

Tämän vuoden Taloushallintofoorumin suunnittelussa on alusta alkaen otettu vahvasti huomioon isännöitsijöiden näkökulma, myös muiden kuin isännöitsijöille suunnatun rinnakkaisohjelman sisällöissä.

Tässä muutamia poimintoja Taloushallintofoorumin
aiheista, jotka varmasti kiinnostavat isännöitsijöitä:

1. Tulonlähdettä lisä- ja täydennysrakentamishankkeilla

Monissa asunto- ja kiinteistöosakeyhtiöissä mietitään tontin ja kiinteistön kehittämistä, mikä toisi yhtiölle kaivattua tulonlähdettä. Ensimmäisenä päivänä lakimies Laura Hagman käsittelee yleisimpiä kiinteistökehityshankkeiden toteutustapoja ja lisä- ja täydennysrakentamisen verosuunnittelutapoja.

2. Asunto-osuuskuntamallin kiinnostus nousussa

Osuuskunta-asuminen on omistusasumisen ja vuokra-asumisen välimuoto. Eräs vanhimmista edelleen olemassa olevista asunto-osuuskunnista sijaitsee Helsingin Käpylässä. Asumiskustannusten noustessa erityisesti pääkaupunkiseudulla ja kasvukunnissa, on osuuskuntamalli uudelleen alkanut kiinnostaa eri toimijoita. Järvenpään Mestariasuntojen toimitusjohtaja Veikko Simunaniemi on toteuttamassa Järvenpäähän uudiskohdetta asunto-osuuskuntamallilla. Hankkeen on tarkoitus valmistua vuoden 2022 alkupuolella ja kuulemme Veikolta ajankohtaista tietoa projektin etenemisestä.

3. Digitalisaatio koskettaa koko kiinteistöalaa

Toisena päivänä ohjelmassa on kaikille yhteinen osuus, jossa käsitellään digitalisaation tuomia mahdollisuuksia ohjelmistorobotiikan muodossa. Aihe koskettaa koko kiinteistöalaa, myös isännöintiä, jossa on muiden toimijoiden muassa mietittävä digitaalisen osaamisen kehittämistä. Kenelläkään ei ole varaa jäädä pois digijunasta, johon koronapandemia on tuonut lisää vauhtia.

4. Tilinpäätössuunnittelu isännöinnin tukena

Isännöitsijöille suunnatun rinnakkaisohjelman toisena puhujana on suosittu taloushallinnon kouluttaja Jari Etelämaa, joka kertoo tilinpäätössuunnittelusta sekä mitä jokaisen isännöitsijän olisi vähintään hyvä hallita taloushallinnosta vetäessään taloyhtiöiden hallituksen kokouksia ja yhtiökokouksia.

Tutustu ohjelmaan ja ilmoittaudu mukaan Taloushallintofoorumiin!

Artikkelin kirjoittaja Suna Pyykkö toimii koulutuspäällikkönä isännöinnin ja asumisen osaamisalueella.

« takaisin edlliselle sivulle