21 lokakuun, 2022

Taloushallintofoorumi 2022: Talouden ja rahoituksen haasteisiin varaudutaan suunnittelulla

Kolmatta kertaa järjestettävä, vuosittainen taloushallinnon ja isännöinnin ammattilaiset yhdistävä tapahtuma keräsi yli sata osallistujaa kuulemaan ja keskustelemaan kiinteistöverotuksen ja kiinteistömarkkinoiden myllerryksen, energiakustannusten ja talouden muutoksen teemoista.

Kaksipäiväinen ohjelma koostui talouden ja isännöinnin, kirjanpidon, vuokravalvonnan ja perinnän ajankohtaisista puheenvuoroista alan asiantuntijoiden johdolla. Osallistujilla oli monipuolinen mahdollisuus valita ohjelman rinnakkaispuheenvuoroista, joista suuren suosion sai etenkin talouteen ja tilinpäätökseen liittyvät kysymykset.

Taloyhtiöiden talouden haasteet puhuttavat

Rajusti kasvaneet energiakustannukset vaikuttavat merkittävästi taloyhtiöiden talouteen. Taloyhtiöiden on varauduttava energian, inflaation, rahoituksen ja korkojen nouseviin kustannuksiin. Kiinteistöliiton talous- ja veroasiatuntija Juho Järvinen korosti talouden ja rahoituksen huolellista suunnittelua, jotta taloyhtiön on mahdollista selvitä haastavista ajoista. Ilman varautumista pahimmassa tapauksessa edessä saattaa olla vakavia seurauksia.

Kyberturvallisuuteen on varauduttava

Talouden ja politiikan ilmiöt vaikuttavat voimakkaasti myös kyberturvallisuuteen. Suomen kohdistuneen kyberuhkatason katsotaan nousseen, josta kertovat mm. kasvanut palvelunestohyökkäyksien ja kiristyshaittaohjelmien määrä. Tieto- ja viestintäturvallisuuden taidot koskevat kaikkia, sillä digitaalisuus läpileikkaa koko organisaation toimintaa, selvitti Kyberturvallisuuskeskuksen Perttu Halonen erittäin tärkeässä ja ajatuksia herättävässä puheenvuorossaan.

Keskusteluja ja kohtaamisia

Taloushallintofoorumissa ajankohtaisen ohjelman lisäksi tärkeänä ovat yhteiset keskustelut, kohtaamiset ja verkostoituminen. Intensiivisen ohjelman lomassa aikaa on riittänyt uusien tuttavuuksien ja kollegoiden kanssa ajatuksien vaihtoon niin tauoilla kuin yhteisellä illallisellakin.

Taloushallintofoorumista vastaava koulutuspäällikkö Tero Salmelin on iloinen onnistuneesta tapahtumasta: ”Olen saanut paljon positiivista palautetta jo ensimmäisen tapahtumapäivän jälkeen. Taloushallintofoorumi on tapahtuma, joka koetaan tarpeelliseksi ja jossa halutaan olla mukana vuosittain.”

Tänä vuonna Helsingin Pasilassa sijaitseva Sokos Hotel Tripla tarjosi keskeisen sijainnin ja upean kaupunkimaiseman. Lämmin kiitos kaikille osallistujille ja puhujille.

Seuraavan kerran tapaamme näissä merkeissä Tampereella 15.-16.11.2023.

Taloushallintofoorumissa kohdataan!

#taloushallintofoorumi

*****

Taloushallintofoorumin 2022 valokuvat: Pauli Boström

« takaisin edlliselle sivulle