31 elokuun, 2022

Miten ratkaista vuokra- ja vastikemaksun ongelmatilanteita?

Taloushallintofoorumin vuokravalvonnan ja perinnän rinnakkaisohjelma pureutuu vuokra- ja vastikemaksun ongelmatilanteiden ratkaisemiseen.

Keinot päättää vuokrasopimus vuokranmaksun ongelmissa 
Välillä vuokranantajalle tulee valitettavia, vuokranmaksun ongelmiin liittyviä tilanteita vastaan. Tilanne voi johtaa niin pitkälle, että vuokranantajan on päätettävä vuokrasopimus. Suomen Vuokranantajat ry:n lakimies Susanna Aarnivuo selkeyttää eri vuokrasopimuksen päättämistapoja ja toimintatapoja.  Puheenvuorossa perehdytään milloin ja miten vuokrasopimuksen voi irtisanoa, purkaa tai päättää sopimalla.

Huoneiston hallintaanotto keinona puuttua vastikerästeihin 
Entä miten toimia tilanteessa, jossa taloyhtiön osakas ei maksa vastikkeitaan? Johtava lakiasiantuntija Virpi Hienonen, Suomen Kiinteistöliitto ry, perehdyttää huoneiston hallintaanoton askelmerkkeihin. Taloyhtiöllä on mahdollisuus vuokrata haltuun ottamansa huoneisto, mutta mihin taloyhtiö saa hyödyntää näitä vuokratuloja? Entä mitä tapahtuu, kun maksettavaa ei enää ole?

Ratkaisuja tiedoksiannon haasteisiin 
Jos maksumuistutuksista ja vapaaehtoisesta perinnästä huolimatta velallinen ei ole saanut perittyä velkojaan, on edessä oikeudellinen perintä. Tällöin velkoja jättää haastehakemuksen käräjäoikeudelle, joka antaa velalliselle tiedoksiannon haasteesta. Taloushallintofoorumissa perehdytään haastemiesten hallinnollisen esimiehen Martti Kolan, Helsingin käräjäoikeus, johdolla tiedoksiannon haasteisiin eli miten toimia tilanteissa, joissa velallisena on kuolinpesä, velallinen on sairaalassa tai vankilassa tai velan vastuuhenkilö on vaihtunut.

Tutustu Taloushallintofoorumin kattavaan ohjelmaan kokonaisuudessaan täältä. Voit valita oman ohjelmapolkusi yhteisistä ja eri teemojen rinnakkaisohjelmista. Taloushallintofoorumissa kohdataan!

« takaisin edlliselle sivulle